HomeNieuwsSGP teleurgesteld over besluit winkelopenstelling Eerste Paasdag

SGP teleurgesteld over besluit winkelopenstelling Eerste Paasdag

Publicatiedatum: 7 apr. 2020

We leven in crisistijd. Het RIVM heeft richtlijnen opgesteld waaruit volgt dat we zo min mogelijk de deur uit moeten. Ga niet onnodig naar supermarkten en andere winkels, en houdt dan ruim afstand tot elkaar. En wat besluit de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn? Om de winkelopenstelling te verruimen! 


Waar gaat het om? Winkels mogen volgens de huidige winkeltijdenverordening op zondagen vanaf 13u open zijn, maar niet op Eerste Paasdag. Dan mag de winkel niet open. Winkeliers hebben er hij het college op aangedrongen om aankomende Eerste Paasdag wél open te mogen zijn, vanaf 12u. Een meerderheid van de partijen in de raad is hiermee akkoord gegaan. Dat besluit moet - achteraf - nog in raadsvergadering bekrachtigd worden, het feit heeft zich dan al voorgedaan: in corona-tijd wordt winkeliers een extra zondag gegeven om winkels open te doen.


Het argument is dat alleen door de extra openstelling, mensen voldoende gespreid boodschappen kunnen doen. De SGP vindt dit echt een heel verkeerd besluit. Op de zondag, zeker deze paaszondag, past het ons om in stilte de opstandig van Jezus Christus te gedenken. De huidige crisis is daar eens te meer aanleiding voor! Maar als gemeente geven we de mogelijkheid om éxtra inbreuk te maken op de zondagsrust. Dat kunnen wij niet steunen. En wat te denken van het personeel? Zij krijgen extra mogelijkheden om met andere mensen in aanraking te komen, en dus extra besmettingsgevaar. We zouden hen rust moeten gunnen! En ook hierin de richtlijnen van het RIVM in acht moeten nemen.