13 december 2017

Terugblik: Woningbouw

Woningbouw

Dit onderwerp is meermaals aan de orde geweest, ook via de Regionale Woonagenda. Als SGP hebben daarin steeds blijvende aandacht gevraagd voor huur-en koopwoningen die ook voor jongeren toegankelijk moeten zijn (voorkomen dat vooral jongeren uit de kernen wegtrekken). Een tweede groep is de zgn. middengroep in het koop- en huursegment (zij die teveel verdienen voor een huurwoning en te weinig voor een koopwoning).

Daarnaast hebben we het accent gelegd op woningbouw voor de toenemende groep senioren, die steeds langer op zichzelf blijven wonen (appartementen en levensloopbestendige woningen). Het is duidelijk dat dit onderwerp ook in de komende raadsperiode blijvende aandacht vraagt.

Uitgangspunt in ons Verkiezingsprogramma was en zal blijven : kernen met hun eigen herkenbare identiteit en die vooral vitaal en leefbaar moeten blijven. Woningbouw is daarin essentieel.

Wat betreft de stad Alphen willen wij graag zoveel mogelijk bouwen binnen de contouren. Bouwen buiten de contouren heeft voor ons niet de voorkeur. Dit is voor ons slechts bespreekbaar als alle opties uitgeput zijn.