23 januari 2018

SGP wil geen onderzoek naar aansluiting op Kerkweg Woubrugge.

 

De grote rondweg, die de N11 met de N207 moet verbinden komt niet. Tenminste dat zou je op kunnen maken uit het verkiezingsprogramma van Nieuw-Elan. Oorspronkelijk zou deze weg, ook wel de grote Bypass genoemd, aangelegd worden vanaf de Maximabrug, de Heymanswetering kruisen en ten noorden van Alphen aansluiten op de N207. Vooral een kruising van de Heymanswetering met brug of tunnel wordt  erg kostbaar. Daar is voorlopig geen geld voor. Maar ze hebben wel een alternatief: Verbind de Maximabrug met de Kerkweg (N446) in Woubrugge. Net of ze daar in onze buurgemeente Kaag en Brasem op zitten te wachten. Om dan de N207 te kunnen bereiken moet je dwars door Woubrugge. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Om de A4 op die manier te bereiken lijkt ook niet logisch. Dat kan via de N11.

De SGP ziet die nieuwe weg, die dwars door het groene weidelandschap aangelegd moet worden dan ook niet als een goed alternatief.

Het oorspronkelijke plan van de rondweg was bedoeld om het doorgaand verkeer uit Alphen zoveel mogelijk buitenom te leiden. Het verkeer wat van deze weg gebruik zal gaan maken is echter maar beperkt van omvang. De SGP bepleit dan ook een integrale aanpak waarbij nadrukkelijk gekeken wordt naar de bestaande N207, die deels als rondweg aangelegd is.

Wat ons betreft liever geen nieuwe wegen dwars door het groene landschap als blijkt dat een goede doorstroming van het verkeer in en om Alphen ook op een andere manier bereikt kan worden.