2 februari 2022

SGP publiceert verkiezingsprogramma ‘In vertrouwen’

GEMEENTE ALPHEN A/D RIJN – De SGP wil in de komende raadsperiode meer inzetten op versterking van vertrouwen in de overheid en in de samenleving. Daarnaast zijn bouwen in de dorpen en het steunen van de sierteelt andere hoofdpunten uit het verkiezingsprogramma dat woensdagavond werd gepubliceerd.

De Staatkundig Gereformeerde Partij kiest voor vertrouwen als hoofdthema. Lijsttrekker Hans van Kuijk: “In de samenleving staat vertrouwen onder druk en het vertrouwen in de overheid is tot een dieptepunt gedaald. Dat is wat ons betreft het belangrijkste probleem van dit moment: mensen moeten weer het gevoel krijgen dat de overheid er voor hén is. De overheid moet betrouwbaar, bereikbaar en benaderbaar zijn”. De SGP wil dan ook een overheid die dicht bij de burger staat en stelt daarom concreet voor om vergaderingen van raadscommissies niet altijd in het gemeentehuis, maar ook eens in een van de dorpen te houden. Zo komt de politiek letterlijk dichter bij de inwoners.

Daarnaast wordt aandacht gevraagd voor het woningtekort. Niet alleen bouwen in de stad Alphen, maar juist ook in de dorpen. Met name in de dorpen heeft het bouwen voor de eigen inwoners topprioriteit, om te voorkomen dat jongeren bij gebrek aan woningen wegtrekken, de dorpen vergrijzen en de voorzieningen verdwijnen. Lijsttrekker Van Kuijk: “We zien helaas dat in Benthuizen en Koudekerk jongeren wegtrekken vanwege het gebrek aan woningaanbod. Dan moeten we echt gaan oppassen dat deze dorpen niet gaan vergrijzen. Er moet daarom nu haast gemaakt worden met woningbouw in de dorpen.” Ook is de SGP voorstander van tijdelijke woningbouw en wordt woningbouw in de Gnephoek niet uitgesloten.

Het derde speerpunt van de SGP is het steunen van de sierteelt. Deze sector is in de gemeente Alphen a/d Rijn bovengemiddeld aanwezig, en de SGP draagt de sierteelt een warm hart toe. De GreenPort is voor onze gemeente van groot economisch belang, en daarom kan het manifest ‘Greenport Regio Boskoop’ rekenen op steun van de SGP. Het openbaar groen en de begraafplaatsen moeten dan ook visitekaartjes zijn qua groen in onze gemeente.

Tot slot geeft Van Kuijk aan: “’In vertrouwen’ wil voor de SGP ook zeggen: in vertrouwen op God. Zó willen wij politiek bedrijven.”

Verkiezingsprogramma "In vertrouwen"

Verkiezingsprogramma "In vertrouwen" - verkort

PERSBERICHT SGP publiceert verkiezingsprogramma ‘In vertrouwen’