1 februari 2018

Iedere kern z’n eigen karakter. Soms zou je meer SGP willen.

Uitleg

Terugkijkend op de herindeling van 2014 vindt de SGP dat de gemeentelijke voorzieningen goed bereikbaar zijn gebleven, ook in de kernen. Dat blijft noodzakelijk.

Wel zien we met name in de dorpen dat het onderhoud van het openbaar groen sterk te wensen overlaat. Aan de ene kant wordt er veel aangeplant, maar aan de andere kant wordt het vervolgens niet adequaat verzorgd en bijgehouden. Snoeien gebeurt vaak rigoureus en te ondoordacht waardoor de eerdere aanplant teniet wordt gedaan.

Daarnaast vindt de SGP onverminderd dat de identiteit en het karakter van elke wijk of kern gehandhaafd moet blijven. De SGP vindt dat de kernen, behorende bij het grote Alphen-stad, niet ondergesneeuwd mogen worden.

Naast schone en verzorgde wijken en kernen deze ook veilig willen zien. De wijkagent mag gerust een prominentere plaats krijgen en meer zichtbaar worden.

Wat wil de SGP concreet?

  • Er moet meer samenwerking komen met hoveniersbedrijven, met een beter onderhoudsplan, om zo het straatbeeld te kunnen verbeteren.

  • De inzet op “Alphen marketing” mag niet leiden tot minder aandacht voor de dorpen. De SGP pleit daarom ook voor “dorps promoting”.

  • Iedere kern moet beschikken over goede en directe contacten met een wijkagent.