9 oktober 2018

Alphen Regenboogstad

In de raadsvergadering van 27 september is de motie “Alphen Regenboogstad” aan de orde geweest. Het college is opgeroepen om de intentieverklaring “Regenboogsteden” te ondertekenen. Met het ondertekenen daarvan zegt de gemeente Alphen aan den Rijn toe een plan van aanpak op te stellen om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van de Alphense LHBT inwoners te verbeteren. Ook wordt toegezegd voorlichting te geven op scholen over LHBT’ers en om in samenspraak met de bewoners tot een voorstel te komen voor de aanleg van een regenboogzebrapad of een ander symbool van LHBT-acceptatie.

Als SGP hebben wij deze motie niet gesteund. Daarmee wijzen we de medemens waar het in de motie om gaat, niet af. Ieder mens is schepsel van God en verdient daarom bescherming. Het is goed dat dit respect voor de medemens ook in het onderwijs aan bod komt. Daarnaast moet voor mensen die worstelen met hun seksuele gerichtheid hulp en ondersteuning beschikbaar zijn. Geweld tegen deze mensen is absoluut verwerpelijk.

Waarom dan tegengestemd? In de kern draait deze motie om de vraag hoe we om moeten gaan met seksuele diversiteit. Voor de SGP en haar achterban is hierbij leidend wat de Schepper, de Heere God, hierover zegt in de Bijbel. Hij maakt de mens, mannelijk en vrouwelijk. Hij geeft seksualiteit daarbij als iets unieks in een huwelijksrelatie tussen man en vrouw. Seksuele diversiteit past daar niet bij; seksualiteit kent grenzen. De motie in de gemeenteraad zegt dat vrijheid voor seksuele diversiteit een groot goed is terwijl onze Schepper dat juist als een groot kwaad ziet. Uit eerbied en liefde voor God kan de SGP daarom geen steun geven aan de acceptatie van seksuele diversiteit die vanuit dit “Regenboogmanifest” juist een impuls krijgt.